lördag 11 januari 2014

Vi fortsätter vårt vegetariska leverne!

Heja min vegetariska kokbok. Igår fortsatte vi att laga recept från den. Otroligt gott!!




Chachouka

 4 personer (ganska små portioner)

3 matskedar olivolja
1 tesked spiskumminfrön
1 stor gul lök, halverad och tunt skivad
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika, urkärnad och tunt skivad
1 gul paprika, urkärnad och tunt skivad
1/2 tesked starkt rökt paprikapulver
1 nypa saffranspistiller
1 burk (400 g) plommontomater, grovt hackade
4 ägg
Havssalt och nymalen svartpeppar

Hetta upp olivoljan i en stor, helst ugnssäker, stekpanna på medelvärme. Lägg i spiskumminfrön och fräs dem försiktigt ett par minuter. Tillsätt löken och fräs försiktigt 8-10 minuter, tills den är mjuk och gyllengul.

Tillsätt vitlök och paprikor och fortsätt steka på låg värme minst 20 minuter, rör om ofta, tills paprikan är mjuk och slak. Tillsätt paprikapulver, smula ner saffranet och tillsätt sedan tomaterna med spad samt lite salt och peppar. Låt puttra svagt 10-15 minuter, rör om emellanåt. Sätt ugnen på 180 grader.

Smaka av blandningen och justera kryddningen om det behövs. Om stekpannan inte är ugnssäker, häll över blandningen i en ugnsform. Gör fyra gropar på ytan och knäck försiktigt ett ägg i varje. Strö över salt och peppar. Ugnsbaka 10-12 minuter, tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är lös.

Servera med sallad och bröd!

 

Inga kommentarer: