måndag 24 maj 2010

"Vilken underbar dag!!!! Men vilken fruktansvärd middag!!!" 22 Maj 2010



Vilken helt otroligt underbar dag vi har haft idag. Den började med att vi åkte och hikade. Förvånande va!? Det blev den långa hiken som tog över 2 timmar och där vi mötte alla otäcka flygfä. Tänkte vi skulle få lite bättre upplevelser denna gången och det fick vi. Alla djur var som bortblåsta och vi kunde verkligen njuta av den underbara utsikten.




Sen var det stranden nästa. Ville gärna komma dit en sista gång innan hemresan. Vi hittade en lite mer öde strand där det inte var så mycket människor. Där strosade vi omkring, samlade stenar och snäckor och bara njöt.





På hemvägen kände vi att det började bli lite stressigt. Jag tror vi åkte från Malibu runt kl 15.45 och tyckte vi hade all tid i världen. Vi skulle nämligen se "Shrek 4" kl 17.45. 2 timmar det var ju lugnt, tyckte vi, tills vi märkte att vi inte ens var halvvägs när kl var 16.15. Los Angeles trafik, jag kommer aldrig vänja mig. Men det löste sig vi var hemma 16.45 och fick bara skynda oss lite men vi hann. Puh!!!!

Nästa stopp var alltså bio uppe vid "Universal City Walk". "Shrek 4 - What the shrek happened?". Det var jag och Jocke, sen alla barn och föräldrar. Men den var riktigt bra, jag rekomenderar den starkt. Vi såg den också på IMAX (gigantisk skärm) och i 3D. Lova att inte skratta nu, men för att se filmen i 3D var vi tvungna att se ut så här, annars funkar det inte riktigt. Ha!!!



Efter bion var vi svinhungriga. Vi hade redan bestämt att vi sulle äta fondue på en fransk restaurang som Jocke känner till. Men nu hände det som inte får hända. Restaurangen var stängd, den fanns inte längre. Vad skulle vi nu göra, det var bara att börja leta efter en annan restaurang. Tror ni man hittar någon när man är svinhungrig? Nej just det!! Till slut kom Jocke på en som han visste, så vi körde dit. Den såg verkligen jättemysig ut. Men maten var såååå dålig. Ni vet den här besvikelsen man får när man verkligen sett fram att gå ut och äta något riktigt gott. Min fisk smakade absolut ingenting och Jockes kött var så fett och blodigt att det inte gick att äta. Men jag måste säga att vi fick ett jättebra bemötande. Jockes mat var nämligen ganska dyr 36 dollar (ca 250 kr) och han bara berättade att han inte tyckte en så dyr köttbit skulle se ut så. Vår servitris sa bara att hon skulle prata med chefen och när hon kom tillbaka med kvittot hade de tagit bort hela kostnaden för Jockes mat. Vi blev helt tysta, vad kunde vi säga. Tack så hemskt mycket.

Eftersom vi inte var speciellt mätta tog vi de 36 dollarna och åkte till ett äkta amerikanskt diner. Där köpte vi kaffe och cheesecake. Sen var vi så nöjda med vår dag!!!



Puss och kram!!!

Inga kommentarer: