Elna och Ella har varit på äventyr bland skorna medans vi mammor satt och tjattrade! Dessa fina busungar! En fin och härlig dag som började med träning och sedan fortsatte med att umgås med mina fina vänner. Vi var inte hemma förrän tidig kväll och då lagades en riktigt god middag.
Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa
4 portioner
Ingredienser
380
g kokta kikärter
380
g kokta vita bönor
300
g majskorn
1/2
kruka persilja
1
tsk sambal oelek
2
msk majsstärkelse (Maizena)
1
dl riven ost
salt och peppar
4
port bulgur eller annat gryn
1/2
gurka
4
tomater
1
rödlök
1
lime
2
msk olja
65
g salladsmix
1
dl matyoghurt (10%)
Så här gör du
Skölj kikärtorna och bönorna i en sil under kallt vatten och låt dem rinna av. Låt majsen rinna av. Strimla persiljan.
Lägg ärtorna och bönorna i en mixer och mixa slätt. Lägg ärt- och bönmixet i en bunke.
Vänd sedan ner majskorn, persilja, sambal oelek, majsstärkelse och ost. Krydda med salt och peppar.
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och dela gurkan på längden och kärna ur den. Finhacka den och tomaterna. Skala och fin hacka rödlöken.
Blanda grönsakerna. Pressa över limesaft och ringla över hälften av oljan. Smaka av med salt och peppar.
Forma till 8 biffar (för 4 port) och stek dem i resten av oljan i en stekpanna tills de är gyllenbruna.
Servera biffarna med bulgur, sallad, yoghurt och salsan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar